Tinnitus

Tinnitus

Plaats hier je reactie!

Mocht je willen reageren op mijn site: graag!

Reacties

GezondheidPosted by Jos Vrijsen Wed, October 08, 2014 17:32:56
Beste bezoekers van mijn site. Laat hier je reactie achter!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jos Sat, July 06, 2019 08:01:28

Hoi Aart. Er is de laatste jaren niet veel veranderd. Met het ouder worden neemt ook de 'vermoeidheid' wel wat toe; alles wordt eigenlijk steeds een beetje lastiger. Ik gebruikt wel medicatie maar niet specifiek ivm T. Verder probeer ik de leuke dingen in het leven te blijven doen maar dan wel zo gepland dat ik ook de broodnodige rustmomenten neem.

Gr
Jos

Posted by @Ron Fri, July 05, 2019 18:13:10

Hoi Jos. Bedankt voor je verhaal inzake jouw worsteling met tinnitus.
Hoe gaat het nu met je? Ik zou ook graag willen weten hoe jij omgaat met onrust door T en gebruik je nog medicatie?

Met vriendelijke groet, Ron

Posted by Jos Tue, October 09, 2018 08:51:21

@Aart:
Ik ben het eigenlijk helemaal met je eens. Ik denk dat neuromodulatie maar bij heel weinig mensen echt werkt en misschien dan met name door een soort van placebo-effect..
Dat de oplossing ergens in de hersenen zit daar ben ik wel van overtuigd, alleen zal het nog lang duren en erg ingewikkeld zijn om die te vinden.

Posted by Aart Mon, October 08, 2018 21:58:32

Ik heb niet alles gelezen van de site. Ik leef zelf al 30+ naar met tinnitus. Weet dus wat het is. Neuromodulatie is in feite dezelfde toon die je hoort, aan je oor laten horen. Daardoor zouden ze tegen elkaar moeten wegvallen. 1 toon in fase de andere uit fase. De toon moet 100% hetzelfde zijn, anders kunnen ze niet tegen elkaar wegvallen en eindig je met twee tonen in je oor. De eenvoudige apparaatjes van bv Beter Horen kunnen niet nauwkeurig genoeg ongeregeld worden en hebben een beperkt bereik van 8000 Hz. De toon in mijn oor is 11.250 Hz. Dus die ruismaskeerders werken bij mij niet. Wat mij in al die jaren wel opgevallen is : hoeveelheid slaap aan één stuk, maakt bij mij verschil. Als ik 9 uur slaap heb ik minder last van mijn tinnitus dan wanneer ik 4 uur slaap. Mijn zwager heeft zich voor een paar duizend euro in Duitsland laten behandelen met..... geen resultaat ! Behandeling bestond uit ontspanningsoefeningen en....... neuromodulatie. Je begrijpt dat ik daar dus geen goed woord voor over heb en dat hele neuromodulatie verhaal met een korreltje zout neem. Wat kan helpen : je hersens moeten afgeleid worden van de Tinnitus. Rook een grote joint en zet een koptelefoon op met je favoriete muziek. Helpt !

Posted by Hessel Klijnstra Fri, November 25, 2016 10:42:12

Sinds twee jaar last gekregen van oorsuizen. Oorzaak mogelijk het regelmatig zagen van kachelhout met een cirkelzaag (zonder gehoorbescherming). Via Beter Horen in Arnhem beland, maar na een onderzoek daar bleek mijn tinnitus niet aanmerking te komen voor behandeling. Opmerkelijk omdat ik wel door eerdere onderzoekjes heen geloodst was (in Dordrecht en telefonisch onderzoek). De apparatuur is slechts instelbaar tot 8000 Herz. bij Beter Horen in Arnhem, maar bij mij ligt de frequentie hoger (had dit wel steeds aangegeven). Kortom neuromodulatie voor mij niet de oplossing.

Posted by Jos Thu, May 26, 2016 12:43:53

Hoi Raymond,
Bedankt voor je reactie. Bij mij had de neuromodulator hetzelfde effect als bij jou.
De andere behandelingen die je noemt ga ik eens bekijken!

Gr
Jos

Posted by raymond Thu, May 26, 2016 11:11:12

hallo,

ik heb de neuromodulator van beter horen 8 maanden gebruikt.
Ivm met onze eigen horecazaak had ik de modulator ook vaak s'nachts in.
Na 4 maanden was er enige verschuiving in de toonhoogte maar het werd niet minder.
Op aandringen van de dame van beter horen ben ik na 6 maanden nog 2 maanden doorgegaan met de therapie maar geen enkele verbetering.
Daarna ben ik ermee gestopt dit was een flinke domper ik dacht dat ik na 20 jaar eindelijk wat rust in mijn hoofd zou krijgen.
Op het moment lijkt het zelf erger geworden.
Nu zag ik een apparaat genaamd de salustim die ook met geluid werkt en tevens middels kleine electrische pulsen de nervus vagus stimuleert. nou gaan we deze maar proberen.
Ook volg ik het serenity system maar daar hoor ik heel weinig van op het moment.
Hopelijk komt er gauw een oplossing, het wordt steeds moelijker om het vol te houden.
Ook is er een amerikaan die in thailand stamcellen krijgt toegediend maar hier zijn de resultaten nog niet van bekend, dit staat in het forum tinnitustalk.com

gr Raymond

Posted by Anja mulder Wed, September 23, 2015 20:42:34

Dag Jos, ik heb je verhaal met belangstelling gelezen. tinnitus is een moeilijk uit te leggen aandoening. heb 8 jaar tinnitus en ervaar meer en meer last, vermijd veel situaties. ben nu bezig om te kunnen stoppen met werk. een wia traject is niet aan de orde is mij tot 2x toe gezegd (ik werk in het onderwijs, maar mag vanwege stress en deadlines niet meer voor de klas). jouw verhaal heeft me handvatten - woorden - gegeven om hopelijk meer duidelijk te kunnen maken hoe belastend tinnitus is.

Posted by leon Thu, September 10, 2015 13:53:00

Hi Jos

Kunnen je nu zeegen dat het therapie gewerkt het

Posted by Lia Uyterlinden Tue, September 01, 2015 10:41:30

Beste Jos,

Hoe gaat het nu met de tinitus, je bent nu meer dan een half jaar verder. Is het echt verminderd?

Ik heb een tinitus in een lichte vorm, maar toch irritant. Ik kom in aanmerking voor de neurostimulator, maar ik twijfel nog. Ik kan nu redelijk met de tinitus omgaan. Ben alleen bang voor de verergering.

Dus ben benieuwd naar je reactie.

Met vriendelijke groet,

Lia Uyterlinden

cuyterlinden@planet.nl


Posted by Gert Thu, July 30, 2015 14:30:33

Hallo Jos, bedankt voor het delen an jou verhaal, ik overweeg ook om de CR te gaan gebruiken, wat is jou ervaring tot nu toe , gebruik je hem nog ?

Posted by Hans Sun, July 12, 2015 15:10:20

Hallo Jos, Naast Hilversum is in Heerenveen ook deze akoestische CR Neuromodulatie beschikbaar. Ik heb 20 jaar tinnitus en ben nu sinds in behandeling. Ik kon in het begin niet langer dan een uur de piepjes ondergaan, ben nu na 4 maanden op 4 uur en tot nu toe is de tinnitus toegenomen. De frequentie waarop de T zit is ook in stapjes omhoog gegaan. Verder merk ik een trekkend gevoel in mijn hoofd(soort hoofdpijn) als ik de piepjes onderga.Volgens de begeleidster is dit goed er gebeurt er het nodige.Ik moet geduldig zijn voordat de "Fantoomgeluiden"uit mijn hersenen doorbroken,gereset zijn.
Het heeft ook 20 jaar de gelegenheid gehad zich te ontwikkelen. Jos gebruik je het apparaat nog of ben je gestopt?

Posted by Jos Mon, March 30, 2015 09:00:26

Hoi Greet.
Ik weet alleen van neuromodulatie bij Beter Horen in Hilversum. De verzekering vergoedt het (nog?) niet. Ik had meer effect gehoopt, valt wat dat betreft toch tegen. Dat kan echter sterk verschillen per persoon.
Gr
Jos

Posted by Greet Sun, March 29, 2015 16:26:27

Hallo Jos,
Ik heb ook heel erg tinnitus en ik hou het bijna niet meer vol.
Ik heb alle onderzoeken gehad in het UMCG en moet er ook maar mee zien te leven.
Geen TRT in de buurt volgens mij en ik vraag mij af of de neuromodulatie therapie iets voor me is. Is het ook ergens in het noorden van het land? En wordt het vergoed?
Hoe goed helpt het bij jou? Alvast bedankt voor je informatie.

Posted by jaap Sat, March 28, 2015 00:01:30

Heeft het gewerkt Jos ?
ik volg ook de modebutton uit Ierland ,wanneer komt ie op de nederlandse markt ?

Posted by Ageeth Wed, March 11, 2015 15:36:31

Hallo piepers:) Na een steek van een palmblad in mijn trommelvlies bij kno arts terecht gekomen, antibiotica, en op een goede -foute dag trok de kno arts in 1 klap mijn binnen oor stuk. Zware tinnitus, 4 geluiden, behoorlijk doof en geen smaak meer aan de bewuste zijde. In 1 ruk van een druk werkzaam en sociaal leven naar een leven als een soort bejaarde. Morgen een afspraak bij Beterhoren om eens te kijken of de Neuromodulatie therapie is voor mij is. Wie heeft hiermee recente ervaring opgedaan!

Posted by Karen Tue, March 10, 2015 21:21:20

Hoi Jos,
het eerste wat ik dacht toen ik hoorde dat ik tinnitus heb, was 'De stilte voorbij'.
En ja de stilte is voorbij.
Ik herken veel en vooral de nachten zijn een hel, maar ik heb me voorgenomen om me niet gek te laten maken, ben nog maar 54 lentes jong en heb nog een heel leven voor me. Ben een vechter net zoals jij, bedankt voor het delen van jouw verhaal.
Karen


Posted by Jos Wed, February 04, 2015 18:08:41

Ik ben nu zo'n 4 maanden bezig met deze therapie. Het is wel intensief, elke dag 4 tot 6 uur het apparaat gebruiken. Tijdens het dragen van het apparaat kan ik niet echt veel doen.

Op verzoek toegevoegd: mijn ervaringen tot nu toe:
Ik ben een paar keer op controle geweest. Daarbij werd duidelijk dat de pieptoon die ik ervaar in hoogte wat gedaald is. Wat betreft het volume kan ik (nog?) niet echt zeggen dat het minder is. Dat mijn gehoor nou net slecht is in een toongebied dat voor de therapie van belang is zal daar ongetwijfeld een rol bij spelen.

Voorlopig ga ik er mee door, afwachten hoe e.e.a. zich verder ontwikkeld!


Posted by Jos Wed, February 04, 2015 17:01:18

Dag Jos,

Ook ik ben zeer benieuwd naar jouw ervaringen met de Neuromodulatie therapie. Je schreef dat je in oktober bent begonnen, dat is zo'n 4 maanden geleden. Ervaring genoeg nu?

@theo vd rijt: je schreef: "aangezien ik mijn aandacht eraf haal". Klinkt heel mooi, maar de vraag is: hoe doe je dat dan? Dat is nou juist de moeilijkheid.


Posted by Nelis Wed, February 04, 2015 10:09:31

Hallo Jos,

Ik vroeg me af of de Neuromodulatie therapie al zijn vruchten af begint te werpen.

Posted by theo van de rijt Mon, February 02, 2015 18:47:08

Dag Jos,

net op tv in 1Vandaag het ""probleem"" gezien. Zo lang ik me bewust ben heb ik er al last van, maar...............dit eens verteld aan een sprirituele vrouw en deze zei me: ga eens IN het geluid, als ik dat doe stijg ik op, ik schenk er bijna geen aandacht aan alhoewel het geluid in meerdere stekte en of plaats ""in mijn hoofd"" aanwezig is. Het kan kracht veranderen, van plaats, verbinding met beide oren, you name it. Voor mij is het een geluid vanuit het hoger bewustzijn die mij iets wilt zeggen of sturen. Aangezien ik me er niet al te druk om maak, laat ik het hierbij, de wetenschap heeft geen antwoord hierop en gaat vanwege hun onmacht alleen maar over op gissen.

Aangezien ik mijn aandacht eraf haal stoort het me niet zo, maar bij stilte en als ik ga slapen........................keihard aanwezig. Een geluid wat duidelijk ver boven de gehoorgrens ligt. Vriendelijke groeten, Theo van de Rijt, Naarden


Posted by Marga Thu, January 29, 2015 22:05:43

Hallo Jos

In grote lijnen een copy van mijn eigen ervaring
zit nu weer in een fase van veeeeeeel last zie vaker snacht 4.00 uur worden
dood en doodmoe wordt je ervan
ben bijna 55 jaar en het dit sinds mei 2008
24 uur per dag 7 dagen in de week
inderdaad nooit meer stil


Posted by Marga Thu, January 29, 2015 22:05:13

Hallo Jos

In grote lijnen een copy van mijn eigen ervaring
zit nu weer in een fase van veeeeeeel last zie vaker snacht 4.00 uur worden
dood en doodmoe wordt je ervan
ben bijna 55 jaar en het dit sinds mei 2008
24 uur per dag 7 dagen in de week
inderdaad nooit meer stil


Posted by Marga Thu, January 29, 2015 22:05:11

Hallo Jos

In grote lijnen een copy van mijn eigen ervaring
zit nu weer in een fase van veeeeeeel last zie vaker snacht 4.00 uur worden
dood en doodmoe wordt je ervan
ben bijna 55 jaar en het dit sinds mei 2008
24 uur per dag 7 dagen in de week
inderdaad nooit meer stil


Posted by Marga Thu, January 29, 2015 22:05:02

Hallo Jos

In grote lijnen een copy van mijn eigen ervaring
zit nu weer in een fase van veeeeeeel last zie vaker snacht 4.00 uur worden
dood en doodmoe wordt je ervan
ben bijna 55 jaar en het dit sinds mei 2008
24 uur per dag 7 dagen in de week
inderdaad nooit meer stil


Posted by Lo Thu, January 29, 2015 16:05:52

Hallo Jos,

Net je verhaal gelezen en komt me heel erg bekend voor, ik heb tinnitus sinds mijn 17 e en ben nu 54 ( dus ervaring genoeg ).
Het stuk over het doof maken komt me bekend voor en ook het gebruik van een maskeerder die bij mij eerst een paar dagen een oorlog in mijn hoofd veroorzaakten en daarna een lawaaiallergie wat nog beroerder is als tinnitus.
Ik loop dis al zo'n dikke 35 jaar met een piep van zo'n 3500 Hertz met een geluidsterkte van +/- 70 decibel rond.
Eens in de zoveel jaar ga ik naar een audiologisch centrum om me weer te laten vertellen dat ik er maar mee moet leven, dat doe ik ook nog wel maar begin al te janken als ik over tinnitus praat of lees, dus vermijd ik dit .
ik vraag mij wel af hoe lang ik e.e.a. volhoudt, ik werk in vijf ploegen en heb steeds vaker slaap en concentratie problemen.

Ben benieuwd of je geluidjestherapie werkt, is volgens mij een aantal jaren terug op de duitse t.v geweest.

Sterkte,

Lo

Posted by Harry Sun, January 18, 2015 15:57:22

Hallo Jos, Dank voor jouw verhaal. Weliswaar zijn mijn klachten minder dan bij jou, maar het is zo herkenbaar. Met name de vermoeidheid en soms duizeligheid. Ook probeer ik bijeenkomsten in grote of drukke ruimten zoveel mogelijk te mijden. Bij mij gaf de specialist te kennen dat er niets aan te doen is en dat je er maar mee moet leren leven....Ook mijn omgeving begrijpt het niet altijd. Als ik dan jouw verhaal lees en de reacties daarop, dan voel ik mij (hoe raar het misschien klinkt) gesteund. Mvrgr Harry

Posted by Lia Uyterlinden Thu, January 08, 2015 14:44:35

Beste Jos,

Wat een verhaal. Bij jou vergeleken vallen mijn klachten in het niet.
Echter ik heb na uitspuiten van mijn oor bij de huisarts de eerste klachten gekregen.
Gisteren bij KNO arts geweest, heeft mijn oor een beetje "uitgezogen". Resultaat, verergering van de klacht.
Wil nu acupunctuur proberen. Heb ook gelezen over infuustherapie in Duitsland. Met wisselend resultaat.
Heb je daar wel eens van gehoord. Staat op oorsuizen.net.
Mvg Lia Uyterlinden

Posted by Milco Fri, January 02, 2015 22:10:30

Bedankt voor jouw verhaal. Prachtig dat je medewerking en ook meedenken krijgt door team leidster en arbodienst.Medicatie is inderdaad een welkome Hulp bij het volhouden.Begrip thuis en op het werk voor dit energie vretend probleem is er niet, maar doordat ik nu jouw verhaal heb gelezen,kan ik nu een deel van mijn vermoeidheid probleem een naam geven. Vanaf mijn veertiende jaar, nadat er vuurwerk op mijn schouder ontplofte, heb ik die piep toon en ben inmiddels achtenveertig jaar. Groeten Milco

Posted by Skippy Sun, December 07, 2014 23:35:01

Hoi Jos, Ik heb je hele verhaal gelezen en herken heel veel uit je verhaal. Duizelig, hoofdpijn, vermoeidheid etc. Heb inmiddels ook al wat trajecten doorlopen , maar zonder resultaat. Inmiddels al bijna een jaar twee stuks gehoorapparaten( helpt een beetje). Ik merk ook dat het voor collega's , familie, vrienden etc , moeilijk in te schatten is wat oorsuizen precies inhoud in mijn dagelijkse leven. Ik probeer het elke keer uit te leggen , maar ben er wel van overtuigd dat men mij aanhoort , maar dat ze er verder ook niets mee kunnen. Op zich begrijpelijk , want die verschrikkelijke pieptoon is ook alleen maar bij mijzelf waarneembaar. Grt, Skippy

Posted by Sylvia Fri, November 28, 2014 14:19:58

Hallo,hebben jullie soms ook een warm gevoel in je oor.En als je ergens bent waar veel geluid is dat je tinnitus daar boven uit wil komen?groetjes Sylvia

Posted by Eric Fri, November 28, 2014 12:34:45

Hoi Yvonne, bij mij is het sommige dagen erger dan andere dagen. Wel constant links een pieptoon maar niet altijd rechts. Rechts heb ik in het begin veel last gehad "pompend geluid" alsof je het bloed hoort pompen door een ader.

Posted by Sylvia Tue, November 25, 2014 20:35:00

Hallo,ik heb ook tinnitus...soms gek van te worden.Heb het de ene dag erger als andere dag...soms hoor ik het aan alleen aan rechter oor en dan weer beide oren.maar ik hoor het altijd dag en nacht overal boven uit komen.Hebben jullie dat ook.Groetjes Sylvia

Posted by Vonneke Thu, November 13, 2014 08:48:36

Beste Jos, hartelijk dank voor je snelle reactie en je antwoorden, hier heb ik echt iets aan. Dat geeft moed.

Posted by Jos Thu, November 13, 2014 08:41:04

Hoi Vonneke,
De cursus van het GGMD vond ik heel zinvol. Alleen al het lotgenotencontact was erg prettig. Bij het proces rondom arbeidsongeschiktheid heb ik veel steun gehad van mijn leidinggevenden op het werk, de arbo-deskundige op mijn werk en mijn huisarts. Via mijn werk is WERKPAD ingeschakeld om een arbeidsdeskundig onderzoek te doen. Ook dat was zeer nuttig (zeker richting UWV). Bij het UWV zelf trof ik overigens ook realistische mensen!
Suc6!

Posted by Vonneke Wed, November 12, 2014 19:15:24

Eind november start ik met de cursus omgaan met tinnitus. Sinds half sept. Slaap ik bijna niet meer en gebruik nu Rivotril. Hierop slaap ik nu 4 uur achter elkaar. Mijn werk is een groot probleem, ik stond tot april voor een kleuterklas met 25 tot 30 kinderen, maar dat gaat echt niet. Ik maak mij over mijn werk veel zorgen voor de toekomst. Ook muziek maken is niet meer aan de orde, de geluiden klonken ook vervormd. De tinnitus en de bijverschijnselen als vermindérde concentratie, verminderde energie en sociale afspraken die ik afzeg of waar ik doodmoe van thuiskom. Hoe nu verder? Ik hoop dat de tinnitus cursus mij handvatten geeft en ook de hulp van maatschappelijk werk via de GGMD, verder ben ik lid van de St. Plotsdoven. Jos jij bent door het proces heen van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, wie of wat hebben jou daarbij geholpen?

Posted by Vonneke Wed, November 12, 2014 19:06:33

Beste Jos en lotgenoten van tinnitus. Sinds 25 maart 2014 ben ik plotsdoofheid aan 1 oor geworden. Van het ene op het andere moment. Pas 16 dagen later kwam ik bij de KNO arts. De tinnitus was toen al aanwezig, maar de aandacht ging uit naar de suffen deafness. De eerste MRI gaf aan een brughoektumor rechts, heel vreemd want het dove oor is links. De 2 MRI gaf aan dat er niets aan de hand was. De tinnitus werd erger en ook heel veel hoofdpijn aan 1 kant met pijn van de aangezichtszenuw. Nu ruim 7 maanden later, 40 bezoeken aan kno, huisarts, neuroloog, acupuncturist, haptotherapeute, bedrijfsLarts etc.

Posted by Eric Mon, November 10, 2014 00:49:27http://www.tinnitustalk.com/threads/antinitus-%E2%80%94-scam-or-not.758/

Ik heb mijn twijfels Els....

Posted by Els Sun, November 09, 2014 01:06:09

Ik hoorde van een vriend uit Amerika dat het middel 'Antinitus'wel eens goed zou kunnen werken. Altijd het proberen waard!

Posted by Ellebel Thu, October 23, 2014 22:59:16

Hoi Jos ik heb je levensverhaal gelezen,en veel dingen zijn herkenbaar.bij mij is het meer een winterdip het begint steeds rond oktober.iIk kan mijn werk slechter uitvoeren ( ben sportdocent) doordat ik de muziek niet hoor en telefoneren gaat ook slecht. Ik heb bovendien ook 2 hoorapparaten. Anderen kunnen niet begrijpen wat je mee maakt. Bedankt dat je je verhaal hebt willen delen.ik kijk vast nog eens terug op deze site

Posted by Jos Wed, October 22, 2014 16:21:29

Hoi Eric,
Ik ben nu een paar weken bezig. Over een paar maanden hoop ik daar meer over te kunnen vertellen.
Groet
Jos

Posted by Eric Wed, October 22, 2014 15:47:51

Hoi, ben zeer geintersseerd in de Akoestische CR® Neuromodulatie therapie, heb je er al baat bij of is dat nog te vroeg?
MVG
Eric de Haan

Posted by hoi Thu, October 09, 2014 23:46:18

Hoi

Posted by T. Estpersoon Wed, October 08, 2014 17:42:17

Hij werkt

Posted by Jos Vrijsen Wed, October 08, 2014 17:35:16

Test